20 Mart 2017 Pazartesi

BADEM SÜTÜ

Detox ve Sağlıklı Yaşam Koçu Gül Kaynak''tan öğrendiğim iki tarifi paylaşıcam. Alkali beslenmeye önem veriyorsanız ya da inek sütüne alerjiniz varsa eğer bu iki tarif hayat kurtarıcı diyebilirim. Sadece alıp hazırlamak düşüyor size.
Birincisi Badem'den süt, diğeri ise kaju'dan peynir...

Badem sütünde bademin hafif acımsı tadı oluyor; her ne kadar badem sevsemde bu acılığı sevmiyorum. Onun için süte kakao ve bazı kuru meyveler ekleyip tatlandırmak mümkün..

Malzemeler:
  • 1 bardak çiğ badem
  • 2 bardak su
  • Bir çorba kaşığı çiğ kakao 
  • Bir çorba kaşığı agave şurubu
  • 1 adet muz
  • Bir kaç tane hurma
  • Tarçın, bir fiske tuz
Yapılışı:

Çiğ bademleri 8 saat suda bekletin. Geceden suya bırakıp sabah süzmek en güzeli.
2 bardak temiz su ile beraber blender'a koyup çekin. Bu işlemde dışı kahverengi bademlerden süt beyazı bir karışımın çıktığını hayretle göreceksiniz. Bu karışımı tülbetten geçirerek iyice suyunu süzün. Aslında şu anda sade badem sütünüz hazır. Bu şekilde şişeleyip dolapta birkaç gün saklayabilirsiniz.
Çıkan posayı da  bal ya da tarçınla tatlandırıp yiyebilirsiniz. Ya da kek, kurabiye vb. içinde kullanabilirisiniz.

Yok ben bunu tatlandırayım diyorsanız. Yukarıdaki tatlandırıcı malzemelerin ister hepsini beraber ister ayrı ayrı ekleyerek tekrar blender'da karıştırıp içebilirsiniz.

İlk fotoğraf Gül  Kaynak seminerde, Badem sütünü yaparken, ikinci fotoğraf benim evde yaptığım.. Bildiğin kakaolu süt.
Afiyet olsun!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder