27 Şubat 2015 Cuma

MUZLU & İNCİRLİ & CEVİZLİ KEK




MALZEMELER:
  • 3 adet orta boy olgun muz, püre haline getirilmiş
  • 2 adet yumurta, çırpılmış
  • 180gr. (3/4 cup) şeker
  • 250gr. (2 cup) un
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 75 gr. iri ezilmiş ceviz
  • 2 adet büük kuru incir, küp kesilmiş
  • 1/2 bardak süt, gerekli olursa.


YAPILIŞI:
Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. 17x8 cm veya benzer ölçülerde bir dikdörtgen fırın kabını yağlayın ya da benim gibi yağlı kağıt döşeyin.

Ayrı bir yerde un, tarçın, tuz ve karbonatı güzelce harmanlayın.

Büyük bir karıştırma kabında yumurtaları çırpın, üzerine ezilmiş muzları ve portakal kabuklarını koyup iyice karıştırın ve unlu karışımı buna ekleyin. En son şeker, kuru incir parçaları ve cevizleri ekleyin. Eğer çok katı bir hamur olursa yarım çay bardağı süt koyun.
Güzelce karıştırıp fırın kabına dökün. Isınmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin.

Fırınınızın tipi pişirme süresini etkileyebilir. O yüzden lütfen arada kontrol edin. Ayrıca fırın kullanım kılavuzunuzdaki pişirme talimatlarınıza bakın. Yükseklik ayarı, alt üst ya da fanlı pişirme ayarları hakkında bilginiz olsun.

Bu tarif benim İtalyan yemek kitabımda Muzlu Ekmek olarak geçiyor ve hafif tatlı oluyor. Ben buna kuru incir ekleyerek tatlılık oranını artırdım ve kek olarak adlandırdım. Beş çayında ya da kalvaltıda daha ılıkken tereyağı ile servis edin.

Tereyağı önemli bir ayrıntı, zaten içinde yağ yok ve sıcakken üzerine süreceğiniz tereyağı tadını dengeleyecek ve damakta nefis bir lezzet bırakacak.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder